Cossack Mace-2021. Україна і 5 країн НАТО проведуть спільні навчання
ЗСУ

Україна і 5 країн НАТО проведуть спільні навчання Cossack Mace-2021. У них візьмуть участь понад 1000 військовослужбовців.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

«На Миколаївщині завершилась головна конференція з планування українсько-британського командно-штабного навчання із залученням військ Cossack Mace — 2021, яке відбудеться за декілька місяців», — йдеться у Facebook-повідомленні.

До проведення навчання планується залучити представників щонайменше 5 держав-членів НАТО та учасниць програми «Партнерство заради миру».

У Кремлі кажуть, що ситуація на Донбасі «доволі лякаюча»

Відповідно до сценарію навчання, штаб і підрозділи багатонаціональної бригади залучать до відбиття масштабного наступу збройних сил умовної країни-агресора.

 

🇬🇧🇺🇦 «Козак Мейс - 2021». Завершилась головна конференція з планування українсько-британського командно-штабного...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Saturday, April 3, 2021

Військові відпрацюють й дії в обороні з подальшим переходом у наступ з метою відновлення державного кордону та територіальної цілісності держави, яка зазнала агресії з боку однієї з вороже налаштованих країн-сусідів.

«Ще одним завданням міжнародного навчання є подальше вдосконалення спроможностей Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів забезпечувати проведення масштабних міжнародних навчань, які є головним і ефективним інструментом подальшого посилення взаємосумісності Збройних Сил України та армій країн-членів НАТО», — додали в Генштабі ЗСУ.

Chas News повідомляв, що війська США прийшли в повну боєготовність через події на Донбасі. 

Байден обговорив із Зеленським ситуацію на Донбасі — ЗМІ