Війська США прийшли в повну боєготовність через події на Донбасі — ЗМІ
Pixabay

Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Про це повідомляє Politico, посилаючись на власні джерела серед американських військових чиновників.

«Пентагон насторожило те, як Росія на цьому тижні активізує свою діяльність у Східній Європі та Арктиці, кидаючи новий виклик молодій адміністрації Байдена», — пише видання.

Відповідальний за оборону США генерал Глен Ван Херк заявив, що напередодні збільшився сплеск російської агресії. На його думку, Москва прагне «відновити свій вплив на світовій арені».

Минулого тижня Європейське командування американської армії у відповідь на розгортання додаткових російських військ підвищило рівень спостереження з «можливої ​​кризи» до найвищого — «потенційного неминучої кризи».  

26 березня на Донбасі через обстріл окупантів в районі селища Шуми загинуло четверл українських військовослужбовців, ще двоє отримали поранення.

Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак каже, Росія під виглядом підготовки до військових навчань «Захід-2021» стягує війська до кордону з Україною.

Chas News повідомляв, що Андрій Аксьонов у 2014-му проводив референдум про відділення Донбасу, а зараз стане народним депутатом. 

Макрон і Меркель закликали Путіна припинити вогонь на Донбасі