Cправа MH17. Суд відмовив у розслідуванні альтернативних сценаріїв катастрофи
AFP

25 листопада судді відмовили адвокатам захисту про надання їм додаткового часу для розслідування альтернативних сценаріїв причин авіакатастрофи Boeing 737. Наразі суд розглядає справу проти чотирьох обвинувачених у збитті в 2014 році літака Malaysia Airlines рейсу MH17.

Про це повідомляє Reuters.

Раніше Нідерланди провели міжнародне розслідування. Нідерландський уряд звинуватив у збитті літака Москву. Водночас Росія заперечила свою відповідальність за катастрофу.

За словами судді, з деякими запитами адвокати затягнули. Він каже, що їх можна було подати раніше.

«У захисту немає необмежених прав на те, щоб просити про додаткові розслідування. Суд повинен домогтися того, щоб розгляд справи проводився без затягування часу», — зазначили у суді.

На початку листопада під час трьох днів слухань виступали адвокати одного з обвинувачених — Олега Пулатова. Захист росіянина вимагав знову допитати експертів та свідків у справі MH17 та дослідити усі докази.

Передісторія

17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» збили російські Збройні сили зенітно-ракетним комплексом «Бук» над окупованою частиною Донбасу.

Літак виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Довідка

Україна передала Нідерландам інформацію про місце розташування всіх своїх установок «Бук» лише у липні 2017 року. Ця інформація збіглася з інформацією військової розвідки Нідерландів. Тому версію про те, що MH17 збили «Буком» українські військові, відкинули.

Chas News повідомляв, що представник ПАРЄ вважає невиправданим вихід Росії з переговорів щодо МН17.

Збиття «Боїнга». Обвинувачений у справі MH17 вперше заговорив