Данілову масово дзвонять учасники скандальних «Харківських угод»
УНІАН

РНБО закликав СБУ перевірити діяльність нардепів, які підтримали в 2010 році скандальні «Харківські угоди». Деякі з них почали доводити, що замість них нібито проголосували інші парламентарії.

Про це в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Він каже, що після рішення РНБО телефон у нього «розривався».

Данілов заявив, що РНБО доручила СБУ з'ясувати, чи були порушення при голосуванні. За його словами, після цього йому масово дзвонили тодішні нардепи. Вони казали, що під час голосування їх не було в залі парламенту, а інші нардепи замість них віддали голоси «за».

«Якщо у когось після цього голосування з'явилися будинки в Конча-Заспі, з'явилися рахунки в банках або інші речі, ми просто запитаємо, звідки вони взялися в цей час», — пояснив Данілов.

Він зазначив, що через «ганебне рішення» 2010 року Російська Федерація збільшила кількість військових в Криму. Данілов нагадав, що ці домовленості передбачали продовження перебування російського Чорноморського флоту на території Криму до 2042 року.

Чиновник зазначив, що Україна досі відчуває наслідки голосування за скандальні домовленості і має намір покарати винних.

Відлуння скандалу з Демченком. Заступник секретаря РНБО не розробляв «Харківські угоди» — МЗС