«Мотор Січ» націоналізують. Голосування Ради за «Харківські угоди» 2010 року перевірять на державну зраду

На засіданні РНБО ухвалили рішення про повернення у власність держави ПАТ «Мотор Січ» «в законний спосіб найближчим часом». Люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію.

Про це за підсумками засідання РНБО заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

 
Брифінг за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Брифінг за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Posted by Офіс Президента України on Thursday, March 11, 2021

«П'яте питання, яке ми розглядали на засіданні РНБО, — про стан виконання рішення РНБО від 1 березня 2018 року про невідкладні заходи щодо захисту інтересів держви у сфері авіабудування. Йдеться про «Мотор Січ» у Запоріжжі. Прийняте відповідне рішення — підприємство буде повернуто українському народу, буде повернуто у власність української держави в законний, конституційний спосіб найближчим часом», — підкреслив Данілов.

Наші підприємство ОПК, які дивним чином опинилося в руках приватних, на сьогоднішній день кожне буде розглядатись окремо. І якщо підприємство є стратегічно важливим, у законний спосіб ми будемо це робити з рештою підприємств. Ті люди, які вкладали гроші, які інвестували в ці підприємства, обов'язково будуть отримувати відповідну компенсацію

Данілов наголосив, що це робиться для нацбезпеки нашої країни.

«Харківські угоди» — можлива підозра 236 депутатам

РНБО доручила СБУ з’ясувати обставини голосування у Раді за «Харківські угоди» 27 квітня 2010 року. За словами голови РНБО Данілова, СБУ може відкрити провадження по ст. 111 КК України (державна зрада) стосовно деяких депутатів. Таких, що проголосували тоді, загалом 236.

«В 2008 році РНБО було прийнято рішення. Протягом двох місяців Кабінет міністрів мав запропонувати законопроєкт, який урегульовував питання виходу Чорноморського флоту РФ в 2017 році», — уточнив Данілов.

Але цей законопроєкт тоді не розробили. Члени РНБО вважають цю бездіяльність першою ознакою руйнації системи нашої безпеки.

«В 2010 році з’явилися так звані Харківські угоди, які в безпрецедентно короткий проміжок часу (через 4 дні після підписання їх у Харкові) були ратифіковані депутатами Верховної Ради. Це голосування відбувалося 27 квітня 2010 року. Депутати, які були — шоста сесія шостого скликання», — уточнив політик.

Данілов окремо згадав Володимира Литвина, причетного до «ганебних речей», тобто голосування за угоди, який нині балотується на посаду ректора КНУ.

РНБО погодила створення Центру протидію дезінформації

Центр починає працювати з наступного вівторка.

Створення з ініціативи президента Володимира Зеленського Центру протидії дезінформації підтверджує, що Україна — на передовій боротьби з пропагандою та дезінформацією. Про це заявив заступник керівника ОП Ігор Жовква під час участі у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура, медіа, туризм».

​​​​​​​Як повідомляє нардеп Олексій Гончаренко, сьогодні на засіданні РНБО були відсутні двоє членів Ради, один із них Разумков.

У РНБО назвали проросійські телеканали засобами масового знищення