ДБР оголосило підозри екскомандирам «Беркуту» за спроби знищити докази вбивств на Майдані

Екскомандири спецпідрозділу «Беркут», які намагались знищити докази вбивств учасників Революції гідності 20 лютого 2014 року отримали нові підозри.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

ДБР стверджує, що з цієї зброї спецпризначенці вбили 48 людей та поранили 90 учасників акцій протесту на вулиці Інститутській у столиці. Колишні командир полку та командир роти «Беркуту» перевезли вогнепальну зброю та незаконно знищили її в різних місцях Києва.

За версією слідства, спецпризначенці розрізали зброю на частини і видалили маркування серійних номерів. Після цього залишки зброї скинули в річці Віта — це притока Дніпра, і закопали на березі. Так знищили 24 автомати 7,62 мм АКМС, одну снайперська гвинтівку Драгунова, три рушниці 12 мм «Форт-500» та рушницю «Форт-12» калібром 9 мм.

Дії підозрюваних кваліфіковали за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 262 та ч. 2 ст. 263-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше суд оголосив вирок п’ятьом «беркутівцям» за масовий розстріл на Майдані.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Членів «чорної роти Беркуту» судитимуть за масові розстріли активістів на Майдані