ДБР розглядає чотири версії причин авіакатастрофи під Харковом

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало досудове розслідування у зв'язку з падінням військового літака на Харківщині. Слідство розглядає чотири версії причин авіакатастрофи. 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Слідчі ДБР розпочали досудове розслідування у зв'язку з падінням військового літака Ан-26 Повітряних сил ЗСУ на Харківщині за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України)», — зазначено у повідомленні.

Версії катастрофи:

  • катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;
  • катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем;
  • неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами;
  • неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Слідчі ДБР вже провели невідкладні розшукові дії. Вони оглянули місце події за участю спеціалістів, допитали свідків та призначили всі необхідні судові експертизи.

Нагадуємо, 25 вересня близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва розбився військовий літак Ан-26 з 27 людьми на борту, коли заходив на посадку. Після аварії літак загорівся: пожежу загасили о 21:55.

На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Наразі пошукову операцію завершено. Знайдені тіла всіх загиблих унаслідок авіакатастрофи військового літака Ан-26. Із 27 людей, які були на борту, вижив тільки один курсант. Він перебуває зараз у лікарні, інформує ДСНС. Ще один із курсантів, якому вдалося врятуватися під час падіння літака Ан-26, помер у лікарні.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй Facebook-сторінці опублікував відео, на якому видно останні секунди літака Ан-26 перед катастрофою.

 

Видеокамера, установленная на одном из высотных зданий в городе Чугуеве засняла последние секунды трагически...

Posted by Антон Геращенко on Saturday, September 26, 2020

Крах літака зняла відеокамера, встановлена на одній з висотних будівель Чугуєва.