ДБР викрило багатомільйонну схему розкрадання майна профспілок

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили масштабну багатомільйонну схему розкрадання майна профспілкових організацій. З'ясувалося, що без обов’язкового погодження Фонду держмайна посадовці незаконно продали 80 майнових комплексів у різних регіонах України.

Про це повідомляє ДБР.

За даними слідчих, з 1992 року по теперішній час посадовці Федерації профспілок та підконтрольних їй приватних акціонерних товариств відчужували курортно-оздоровчі, спортивні та інші державні комплекси.

Суди вже наклали арешт на 80 об’єктів такої нерухомості. Майно передали Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Всі доходи від експлуатації повернутого майна підуть у бюджет держави.

Серед переданих АРМА об'єктів — готелі «Турист» і «Дружба» у Києві, санаторії «Жовтень» у Конча-Заспі, «Куяльник» в Одесі, «Моршинський» у Львівській області та «Поляна» на Закарпатті, спортивні комплекси, зокрема будівля, у якій розташований Kyiv Sport Club.

Посадовцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Раніше повідомлялося, що суд арештував активи Медведчука та Марченко, якими управляли з росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ розслідує знищення ДБР секретної інформації у кількох кримінальних справах — ЗМІ