ДБР викрило безпрецедентну схему ухилення від мобілізації (відео)
ДБР

У Києві викрили злочинну організацію з працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які створили масштабну схему ухилення від мобілізації.

Про це повідомляє ДБР.

В оборудці брали участь посадовці дев'яти військкоматів переважно з Києва та області, керівниця ВЛК Макарівського району Київщини та спільники з інших областей України. Організатором був ексначальник Київського обласного військового комісаріату.

Учасники злочинної організації вносили недостовірні дані до військово-облікових документів про зняття чоловіків з обліку через непридатність до військової служби за станом здоров’я. Більшість документів оформляли через один із районних ТЦК та СП Київської області. Однак фігуранти допомагали «вирішувати питання» й у багатьох інших регіонах України.

За попередніми даними, за цією схемою за кордон могли виїхати щонайменше 100 ухилянтів. Повністю задокументовано 40 епізодів отримання грошей. Вартість «послуги» складала від $6 тис. до $10 тис. з людини. Зараз організатору та шістьом особам з його «найближчого оточення» повідомили про підозри.

Тим часом СБУ зібрала доказову базу на колишнього заступника Голови Служби судової охорони, який організував масштабну схему нелегального виїзду чоловіків за кордон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зіпсували «прогулянку». На Одещині прикордонники викрили 14 ухилянтів (відео)