Делегація Зеленського у США проситиме про надання Україні ATACMS та Grey Eagle — Politico

Видання Politico повідомляє, що українська делегація в США проситиме про постачання ATACMS та Grey Eagle під час візиту 21 грудня.

У середу Володимир Зеленський та низка інших офіційних осіб прилетять у Вашингтон, для зустрічі із президентом Байденом. Він оголосить про великий пакет військової допомоги, який міститиме, зокрема, ЗРК Patriot. Однак українська делегація хоче не тільки системи ППО, а й наступальну зброю.

Як зазначає Politico, українці проситимуть Білий дім про постачання ракет великої дальності ATACMS та безпілотників Grey Eagle та Reaper. Видання визнає, що у США поки не готові погодитися на надання такої зброї. В адміністрації Байдена вважають, що відправка ракет великої дальності до Києва може спровокувати путіна на використання ще більш смертоносної зброї. 

«Наша стратегія — це продовжувати наступ, оскільки ми не можемо дозволити заморозити лінію фронту. Ми повинні постійно тиснути. Ми досягли ліміту того, що можемо зробити зі зброєю, яку вже надали США. Для наступного етапу нам потрібне далекобійне озброєння », — сказав Politico Олександр Данилюк, колишній український радник з безпеки, який продовжує працювати над військовим плануванням.

Через вагання США українці змушені шукати зброю не лише у Заходу, щоб продовжити наступ взимку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський прямує до США, де оголосять про новий пакет допомоги Україні — АР (оновлено)