Delfi нарешті прибрали з його природної пастки

Вранці 10 вересня за допомогою плавучого крану та буксирів почали транспортирувати судно з пляжу «Дельфін», поруч з яким воно знаходилось з листопада минулого року. Голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций повідомив, що танкер буде переміщено в порт Чорноморська (колишній Іллічівськ).

«На світанку за допомогою плавучого крана і буксирів почалася транспортування танкера з міського пляжу «Дельфін». Операція дуже складна в технічному виконанні і потребує точних і неквапливих дій. Протягом декількох годин судно повинно бути переміщене в порт Чорноморськ», — написав Куций на Facebook.

Delfi покидає свою пастку

Chas News розповідав про всі перипетії трагічної долі Delfi. Танкер потрапив у аварію під час шторму в кінці листопада минулого року. Судно прибило хвилями до берега, де плавзасіб зачепився за хвилеріз і частково затонув. Кілька разів з танкера витікало пальне. Фінальний етап операції з підняття затонулого танкера розпочався 6 вересня. 
Наприкінці серпня Адміністрація морських портів України  в особі своєї Одеської філії подала позов до власника танкера Delfi. Господарський суд Одеської області наклав арешт на судно і призначив на 23 вересня розгляд позову АМПУ про стягнення 2,4 млн грн з судновласника.