Демократи можуть достроково висунути Байдена кандидатом у президенти США — Bloomberg

Національний комітет Демократичної партії США може достроково висунути Джо Байдена в кандидати в президенти США вже 21 липня — цього дня відбудеться засідання комітету партії.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

21 липня комітет партії збереться, щоб завершити процедури перед основним зʼїздом у Чикаго, який розпочнеться 19 серпня — саме там демократи мали оголосити свого кандидата в президенти. Однак Байдена планували оголосити кандидатом ще до зʼїзду, щоб він гарантовано потрапив у виборчі бюлетені в штаті Огайо — там 7 серпня закінчується термін реєстрації кандидатів.

Однак джерела Bloomberg стверджують, що демократи хочуть оголосити Байдена офіційним кандидатом раніше, щоб уникнути внутрішньопартійних дискусій щодо його заміни після невдалих дебатів із Дональдом Трампом минулого тижня. Утім, у комісії Демократичної партії це заперечують і пояснюють, що рішення пов’язано з дедлайном реєстрації кандидатів в Огайо.

А 15—18 липня в Мілуокі пройде зʼїзд Республіканської партії, де, як очікується, на пост кандидата висунуть Дональда Трампа.

Вибори в США: що відомо

Чергові президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Експрезидент США, мільярдер Дональд Трамп і чинний президент Джо Байден отримали необхідну кількість голосів делегатів для висування в президенти США. Ні Трамп, ні Байден офіційно не стануть кандидатами від партій доти, доки національні зʼїзди не проголосують цього літа за їхнє обрання.

Нагадаємо, 27 червня між Джо Байденом і Дональдом Трампом пройшли перші теледебати. Їх визнають невдалими для Байдена, оскільки після них американські медіа та соцмережі вибухнули єдиною думкою — Джо Байден, імовірно, застарий, щоб балотуватися в президенти.

На тлі цього редколегія газети The New York Times закликала Байдена знятися з виборів, а демократів — шукати іншого кандидата. Журналісти зазначили, що це найкраще, що Байден може зараз зробити для держави. Однак видання CNN з посиланням на джерела писало, що родина Байдена переконала його не залишати президентські перегони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховний суд США частково став на бік Трампа у справі про штурм Капітолія — CNN