Держава скоротить кількість підприємств «Укроборонпрому» із понад 100 до 60-65, обіцяє міністр
Delo.ua

Із понад 100 підприємств, які нині входять до складу «Укроборонпрому», в реформованому оборонно-промисловому комплексі України залишиться від 60 до 65 підприємств.

Про це розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв’ю «Радіо Свобода».

На сьогодні є понад 100 підприємств, які входять до складу «Укроборонпрому». Вони діляться на три категорії. Перша категорія – це ті, які повністю втратили всякий зв’язок з оборонною промисловістю, не мають активів серйозних ніяких. Ця група сформована. І вона йде на передачу до Фонду держмайна з подальшою приватизацією чи ліквідацією

Друга частина, яка має перейти до Фонду держмайна — це «ті, які також вже не мають стосунку до оборонної промисловості, державного оборонного замовлення, але мають активи серйозні. Це приблизно група з понад 40 підприємств».

Міністр пояснив, що решта підприємств — «кістяк», який буде в подальшому складати основу державної оборонної промисловості. До нього увійде 60–65 підприємств, які будуть розділені на холдингові компанії за напрямками. Всі ці підприємства підлягають корпоратизації. Зі збереженням 100% державою.

Раніше цього тижня новий генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв повідомив, що наступного року концерн буде ліквідовано. Він висловився за концепцію трансформації «Укроборонпрому» у два холдинги — «Оборонні системи України» та «Аерокосмічні системи».

СБУ проводить обшуки в «Укроборонпромі»