Держспецзв'язку видалила всі згадки про підписаний меморандум з «Хуавей Україна»
Пресслужба Huawei

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) підписала меморандум з компанією «Хуавей Україна» про співпрацю у сферах кібербезпеки, кіберзахисту і телекомунікацій. Проте потім служба спецзв’язку видалила зі свого сайту та соціальних мереж інформацію про партнерство з компанією.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» та «Європейська правда».  

16 жовтня повідомлення про партнерство Держспецзв'язку з «Хуавей Україна» зникло із сайту та з акаунтів Facebook і Twitter. У повідомленні очільник Держспецзв'язку Юрій Щиголь каже, що «взаємодія зміцнить обороноздатність держави перед кіберзагрозами».

За інформацією «Європейської правди», західні партнери звернули увагу на це повідомлення та здивувались вибору пріоритетів українською стороною.

16 жовтня повідомлення про партнерство Держспецзв'язку з «Хуавей Україна» зникло із сайту та акаунтів Facebook і Twitter / скріншот з Twitter-сторінки Держзв'язку

Нагадуємо, у США компанію «Хуавей» звинувачують в шпигунстві і роботі на китайські спецслужби. Вашингтон заборонив компаніям в США співпрацювати з «Хуавей» за більшістю напрямів, бо вважає компанію загрозою своїй національній безпеці.

Раніше ми писали, що США планує заблокувати китайський застосунок TikTok. 

Facebook видалив допис Трампа через порівняння COVID-19 із сезонним грипом