«Діра» в держбюджеті. Коболєв пов'язав своє звільнення з $2 млрд на рахунках «Нафтогазу»
УНІАН

Ексголова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає, що його звільнили через накопичені компанією $2 млрд вільних грошових коштів. За його словами, «Нафтогаз» інформував президента та уряд про плани перевести державі цьогоріч 32 млрд грн додатково до податків.

Про це Коболєв розповів в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми розуміємо, що вони розраховували на наші гроші — на 10 млрд грн. Наш план був замістити дивіденди тим чи іншим платежем (технологію можна обговорювати — від ОВДП в «авансування дивідендів») сумою 32 млрд грн… Цей план, який я комунікував прем'єр-міністрові та президентові, вони про це знають», — наголосив він.

Коболєв додав, що уряду завчасно повідомили, що замість планованого прибутку у фінплані 11 млрд грн буде збиток, оскільки НАК нібито неодноразово попереджав про проблему неплатежів газзбутів і необхідність сформувати резерви за цією дебіторською заборгованістю.

Посли G7 про звільнення Коболєва: проти політичного втручання до управління держпідприємствами

Ексголова правління говорить, що на рахунку компанії на дату його звільнення було понад $2 млрд вільних грошових коштів, а в підземних сховищах — 7 млрд куб. м природного газу, що належить «Нафтогазу». На думку Коболєва, це є підтвердженням фінансової стійкості НАК.

Коболєв каже, що останнім часом Мінфін звинувачував, що «ми якісь гроші приховуємо і щось не показуємо», оскільки на Єдиному казначейському рахунку коштів було значно менше, ніж у «Нафтогазу».

«Якщо хтось хоче говорити нам, як робити, а не що робити, то так мені працювати не цікаво. Я краще буду звільнений за те, що робив правильні речі, але зі мною не погодився акціонер, ніж я зроблю неправильно, і мене потім звільнятимуть восени, коли буде порожня підземка або ми провалимо інші важливі проекти», — підсумував ексочільник НАК.

Chas News повідомляв, що Коболєв оскаржить своє звільнення з «Нафтогазу».

Напередодні у «Нафтогазі» назвали звільнення Коболєва «юридичною маніпуляцією». 

І заробляє забагато і взагалі не з наших. Навіщо Кабмін звільнив Андрія Коболєва та що буде далі?