Диверсія: міноборони рф — про вибухи на складі боєприпасів біля Джанкою

Вибухи на складі боєприпасів у селі Майське поблизу Джанкою сталися внаслідок диверсії. Про це заявило міноборони рф.

«Збитки завдано низці цивільних об'єктів, серед яких ЛЕП, електростанція, залізничне полотно, а також кілька житлових будинків», — йдеться у повідомленні.

Перед цим голова окупаційної адміністрації Криму сергій аксьонов заявив, що внаслідок «внаслідок детонації боєприпасів пошкоджено залізничне полотно між станціями Азовське та Роз'їзд 10 км».

В Україні вибухи поблизу Джанкоя прокоментував Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента.

«Ще раз нагадаю, що Крим нормальної країни — це про Чорне море, гори, відпочинок і туризм. А окупований російськими бойовиками Крим — це про вибухи складів і зростання смертельної небезпеки для загарбників і злодіїв. Демілітаризація в дії», — написав він у Twitter.

Тим часом, російське видання «Коммерсант» з посиланням на місцевих жителів пише про кілька вибухів на військовій авіабазі у Гвардійському поблизу Сімферополя, після яких піднявся густий дим. Окупанти начебто розглядають версію атаки малого безпілотника на склад боєприпасів.

Нагадаємо, 9 серпня внаслідок потужних вибухів на військовому аеродромі у Новофедорівці було знищено кілька складів з боєприпасами та, за різними підрахунками, 7-9 літаків. Тоді в міноборони рф заявили про детонацію боєприпасів внаслідок «порушення правил пожежної безпеки».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Сонцезахисний крем не захистить»: Міноборони потролило росіян після вибухів у Криму (відео)