Для евакуйованих військових з «Азовсталі» готують в'язницю в Макіївці — Гармаш

Росіяни готують колонію в Макіївці для українських захисників, яких вивезли з заводу «Азовсталь» в Маріуполі.

Про це написав журналіст Сергій Гармаш у Facebook.

За його словами, евакуація бійців з «Азовсталі» на підконтрольні рф території є вимушеним кроком. Втім, він не гарантує безпеку військовим.

«Нагадую, їх вивезли на територію, контрольовану ворогом. Вчора мені вже повідомили з Донецька, що під «нациків з Маріуполя» спеціально готують 97 колонію (Макіївка), для чого раніше утримуваних там ув'язнених (у тому числі і наших полонених 2014-2021 років) перевели в тісні камери донецького СІЗО», — зазначив Гармаш.

За даними Генштабу ЗСУ, з «Азовсталі» евакуйовано 264 українських захисників. За словами Ганни Маляр, для порятунку захисників Маріуполя використовується єдина можлива формула.

Натомість міноборони рф у стверджує, що 16 травня у полон здалися 265 військових. Серед них — 51 тяжко поранений, яких доставили до лікарні окупованого Новоазовська. Маляр зазначила, що, ймовірно, ця пропозиція російських депутатів направлена на внутрішню пропаганду.

Втім, у держдумі рф хочуть заборонити обмін «нацистських злочинців», яких евакуювали з «Азовсталі». 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Для порятунку захисників Маріуполя використовується єдина можлива формула — Міноборони