«Для нас це свято священне». Зрадниця, яку росіяни поставили у Мелітополі, готується із розмахом святкувати 9 травня

Галина Данильченко, зрадниця України, яка називає себе мером окупованого Мелітополя (Запорізька область), готується до масштабного святкування 9 травня.

Про це вона розповіла російському пропагандистському виданню «РИА Новости».

«Для нас свято 9 травня священне, я б сказала. Ми любимо це свято, пам'ятаємо та шануємо пам'ять ветеранів, які ще живі, та пам'ять тих, хто загинув у цій війні. Цього року ми готуємось святкувати 9 травня з особливою радістю. Думаю, що ми відсвяткуємо його дуже масштабно. Зараз робимо для цього все потрібне», — заявила колаборантка.

За її словами, у місті вже ремонтують меморіал на Братському цвинтарі та відновили вічний вогонь та відновлюють Арку перемоги.

Зрадниця зазначила, що до декомунізації там був орден перемоги, напис «Слава переможцям» та георгіївська стрічка. Колаборантка стверджує, що до 9 травня все поновлять.

Також кремлівська маріонетка повторила брехливі наративи окупантів «про переворот у 2014 році», і про те, що українська влада нібито «заважала святкуванню Дня перемоги» усі ці роки.

Раніше повідомлялось, що колишній мер Рубіжного передавав ворогу інформацію про людей з проукраїнською позицією.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін сподівається взяти принаймні частину східної України до 9 травня — розвідка США