До «Охматдиту» незабаром зможуть повернути частину пацієнтів — Ляшко
Суспільне

У дитячій лікарні «Охматдит» після атаки росіян 8 липня знову запрацювали лабораторія та центр крові.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Так, частину пацієнтів тепер можуть повернути у відділення, де вже проведені першочергові ремонти. Крім того, у лікарні запрацювало відділення радіології. Зараз воно працює на повну потужність.

Гендиректор медзакладу Володимир Жовнір розповів, що найближчим часом, ймовірно 12-13 липня, до лікарні можуть бути перемістити дітей. Це залежить від питання транспортування та домовленостей з місцями, куди евакуювали пацієнтів. Їх перевезуть у новий корпус.

Водночас частину дітей з «Охматдиту» не переводили в інші лікарні, розповів гендиректор медзакладу Володимир Жовнір. У відділеннях ендокринології, неврології, двох педіатричних відділеннях та відділенні СНІДу продовжували лікуватися десятки пацієнтів.

«(Діти — Прим. ред) залишилися тут, бо їхні корпуси зазнали мінімальних пошкоджень. Там збереглися вода, кисень, є все, що б лікувати на тому самому рівні. Тому ці діти перебувають там. Мають медикаменти, витратні матеріали, навіть харчоблок зберіг свою роботу», — пояснив гендиректор.

Також Жовнір зазначив, що «Охматдит» зараз може приймати до 100 дітей у функціонуючих корпусах. Ще приблизно 50 дітей зможуть перевезти найближчим часом.

Крім того, гендиректор анонсував, що найближчим часом очікується прибуття нової для всієї України машини для лікування.

 «Це буде нова технологія», — повідомив Жовнір.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Після удару по «Охматдиту» російський льотчик злив ГУР секретні дані своїх колег — ЗМІ (фото)