Дональда Трампа заарештували — CNN

Сьогодні, 4 квітня, колишнього президента США Дональда Трампа заарештували в Нью-Йорку, коли він прибув до окружного суду Манхеттена .

Він буде під вартою до оголошення обвинуваченнь, пише CNN.

Зазначають, що арешт політика є формальним. Кайданки на нього не надягатимуть, оскільки вінперебуває під постійним наглядом правоохоронців. Перед засіданням суду у Трампа візьмуть відбитки пальців і заповнять відповідні відомості. 

За даними CNN, проти нього планують висунути звинувачення за понад 30 пунктами за шахрайство у бізнесі, а також у справі про виплату порноакторці за мовчання.

Це перший випадок в історії США, коли чинному чи колишньому президенту пред’являть кримінальні звинувачення.

У чому звинувачують Трампа

За версією слідства, Трамп заплатив порноакторці Стормі Деніелс, аби вона не розповідала про їхній роман. 

Під час передвиборчої кампанії у 2016-му акторка запропонувала журналістам написати про її роман з політиком 10 роками раніше та заявила, що має докази цього. Тоді втрутився передвиборчий штаб Трампа та заплатив Деніелс $130 тис. 

Виплату оформили як платіж Трампа своєму адвокату за юридичні послуги. Прокурори підозрюють, що виплати зробили із коштів на виборчу президентську кампанію. Також вважають, що це можна розцінити як підробку документів або обману виборців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.