Доставлятиме людей на Місяць та Марс. У SpaceX презентували пілотований корабель Starship (відео)
Getty Images

Ілон Маск, генеральний директор SpaceX, презентував космічний корабель Starship. Він має доставляти людей на Місяць та Марс.

За його словами, перший орбітальний політ його величезного корабля — найпотужнішої з будь-коли побудованих ракет у світі — може відбутися упродовж одного-двох місяців

«На даний момент я абсолютно впевнений, що ми виведемо Starship на орбіту вже скоро цього року. Я вважаю, що Starship допоможе створити місто на Марсі та доставить близько двох тонн матеріалів із Землі», — заявив Маск.

На презентації показали анімований відеоролик польоту Starship на Марс та його дозаправку на орбіті.

Засновник SpaceX також зазначив, що хоче запустити Starship із власної бази Starbase у Техасі, але для цього потрібно ще отримати схвалення від Федерального авіаційного управління. Через ці труднощі Маск допустив, що ракету запустять з космодрому NASA.

Крім можливості перевозити сотні тонн, Starship може зробити революцію у космічних подорожах, якщо SpaceX справді зможе зробити запуски настільки доступними, як обіцяє Маск.

За його словами протягом двох-трьох років запуск Starship може коштувати менше ніж $10 млн за політ. Це значно менше, ніж запуск Falcon 9, який коштує близько $60 млн.

До цього часу SpaceX покладалася на свої менші ракети Falcon для запуску супутників, а також астронавтів і вантажів на Міжнародну космічну станцію для NASA.

Перший приватний рейс, куплений мільярдером, відбувся у вересні 2021 року. Наприкінці березня 2022 року планується ще один, цього разу на космічну станцію із трьома бізнесменами, які заплатять по $55 млн кожен.

Що відомо про Starship

Starship — це надважка ракета, яка складається з двох повністю багаторазових ступенів.

Другий ступінь — пасажирський або вантажний космічний корабель (залежно від мети місії).

SpaceX планує з 2021 року замінити цим кораблем свої ракети Falcon.

Starship збираються використовувати в пілотованих місіях зі створення населених баз на Марсі та Місяці.

Раніше Chas News повідомляв, що через магнітну бурю SpaceX втратила понад 40 супутників Starlink.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У SpaceX панують перетворювати вуглекислий газ на ракетне паливо