ДПСУ не фіксують перекидання техніки і білоруських військових до кордону

Держприкордонслужба не фіксує перекидання військової техніки чи особового складу армії Білорусі біля кордону з Україною.

Про це речник ДПСУ Андрій Демченко розповів у коментарі «УП».

«Я не виключаю того, що Білорусь може здійснювати переміщення якихось підрозділів, але це може бути більше в незначній кількості і для нагнітання ситуації», — заявив він.

За його словами, наразі білоруські підрозділи можуть переміщати вглиб території країни.

Крім того, наказ Лукашенка про перекидання РСЗВ «Полонез» і «Іскандерів» до кордону з Україною Демченко назвав «підіграванням агресивній риториці» росії.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що 9 серпня над країною нібито зафіксували українські дрони, але білоруська ППО їх знищила. Наступного дня Міноборони Білорусі навіть показало кадри «збитих українських дронів, які, ймовірно, збиралися спільно з натовськими інженерами».

Самопроголошений президент РБ заявив, що такими діями Київ показав, що «ні до якого миру не готовий». А у МЗС країни пригрозили закриттям українського посольства. Тимчасово повіреній у справах України Ользі Тимуш «заявили рішучий протест і передали відповідну ноту». Після цього Міноборони Білорусі показало кадри відправки військової техніки на кордон з Україною.

Водночас моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляє, що жодних українських дронів, які нібито 9 серпня порушили повітряний простір Білорусі, не фіксували. Крім того, не проводилося запусків ракет із винищувача СУ-30 та вертольота МІ-24, які країна підняла по тривозі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У прикордонні Бєлгородської області оголосили евакуацію через «активність ЗСУ»