Dragon Capital купить банк у Новинського з дозволу АМКУ
УНІАН

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив кіпрській компанії Dragon Capital Investments Limited придбати «Юнекс Банку». Наразі кредитно-фінансова установа належить нардепу від фракції «Опозиційний блок» Вадиму Новинському.  

За відповідне рішення комітет проголосував на засіданні 22 грудня, передає пресслужба АМКУ.

У вересні ТОВ «Флот Експрес» спільно з компанією Withine Investments Ltd. (Кіпр) придбали понад 99,3% акцій «Юнекс Банку». Компанія Withine Investments Ltd. належить Вадиму Новинському, а «Флот Експрес» — Дмитру Єлтишеву.

18 вересня банк отримав від мажоритарних власників публічну безвідкличну вимогу про придбання в усіх міноритарних власників акцій «Юнекс Банку» по 32 копійки за акцію при номінальній вартості у 1 грн.

За десять місяців 2020 року «Юнекс Банк» отримав 28,1 млн грн збитку.

Довідка

Dragon Capital — це одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Гендиректором і засновником Dragon Capital є Томаш Фіала. Він володіє медіахолдингом «НВ». У нього входять однойменний журнал, портал і радіо.

Chas News повідомляв, що АМКУ закрив справу «Роттердам+».

Китайські інвестори «Мотор Січ» почали міжнародний арбітраж на $3,5 млрд з Україною