Поліція встановила виконавців замаху на Айдоса Садикова: деталі (оновлено)

Українська поліція встановила виконавців замаху на казахстанського опозиціонера Айдоса Садикова. Про це повідомила його дружина Наталія.

За її словами, ними виявилися двоє громадян Казахстану: Мейрам Каратаєв 1991 року народження та Алтай Жаканбаєв 1989 року народження.

«Ці негідники отримали замовлення, 2 червня приїхали до Києва, жили на орендованих квартирах, стежили за Айдосом і продумували злочин».

Наталія Садикова каже, що Каратаєв — співробітник департаменту внутрішніх справ Костанайської області, який «займав перші місця на змаганнях зі стрільби серед співробітників».

«Я не помилилася, ні коли звинуватила в замаху Токаєва, ні коли сказала, що стріляв професіонал. Моє захоплення українцям», — заявила вона.

Жінка додала, що стан Садикова поки без змін і подякувала усім за підтримку.

Оновлено

На сайті Офісу генпрокурора опублікували підозри у замаху на умисне вбивство за попередньою змовою Каратаєву та Жаканбаєву. Вони обидва громадяни Казахстану.

За даними слідства, чоловіки отримали замовлення на вбивство Садикова від невстановлених осіб. 2 червня прибули до Києва, орендували житло, купили авто та пістолет з глушником.

Спочатку вони відстежували пересування опозиціонера, а потім спланували замах. Стріляв безпосередньо Каратаєв, а Жаканбаєв спостерігав за обстановкою і мав попередити спільника у разі прибуття поліції.

Після замаху вони втекли з місця злочину, а пістолет викинули біля Київського зоопарку. Про їх затримання не повідомляється.

Нагадаємо, 18 червня у Києві невідомий зробив кілька пострілів в Садикова біля власного будинку в авто. Опозиціонер зараз перебуває у важкому стані. У жовтні 2023 року у Казахстані його оголосили у розшук.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві мати з 14-річном сином підпалила дві автівки військових — поліція (фото)