Дубінському оголосили нову підозру — про сприяння незаконному перетину кордону

Офіс генпрокурора повідомив про нову підозру й змінив попередню народному депутату Олександру Дубінському. За матеріалами Держбюро розслідувань та Служби безпеки України, його підозрюють в організації незаконного виїзду за кордон брата своєї цивільної дружини.

Про це повідомляє ДБР.

ДБР заявляє, що нардеп, підозрюваний в організації незаконного перетину кордону, робив таке неодноразово.

За даними ДБР та СБУ, він нібито у змові з іншими особами у серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Він виїхав до Молдови автівкою за допомогою системи «Шлях», в якій реєструють волонтерів для ЗСУ.

«Дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації за сприяння нардепа та афілійованої із ним громадської організації. Сам «родич» після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, жодних перевезень для потреб ЗСУ, не здійснював та повернувся до України наприкінці 2022 року після завершення контракту», — розповіли в пресслужбі.

2 вересня Офіс генерального прокурора повідомив про нову підозру Дубінському та зміну раніше повідомленої.

Джерела Суспільного у правоохоронних органах підтвердили, що у повідомленні ДБР йдеться саме про Олександра Дубінського.

Нагадаємо, у січні 2024 року Офіс генпрокурора направив до суду справу нардепа Олександра Дубінського. 

За даними слідства, депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон. Так, він мав супроводжувати батька на лікування, але насправді відправився на відпочинок. При цьому його батько виїхав, а потім повернувся до країни самостійно і ще набагато раніше за сина.

Дубінський, як зазначають в ДБР, у цей час встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті.

Нардепу повідомили про попередню підозру за ч. 1 ст. 366 КК України 8 серпня 2023 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДБР знайшло тих, хто допоміг депутату Дмитруку виїхати за кордон