Два російських десантних кораблі залишилися в Чорному морі після навчань
Pixabay

Два великі десантні кораблі Північного флоту РФ «Олександр Отраковський» і «Кондопога»  залишаються в акваторії Чорного моря після великих навчань біля анексованого Криму.

Про це повідомляє російська служба «Интерфакс», посилаючись на на пресслужбу Північного флоту РФ.

«Великі десантні кораблі Північного флоту продовжують діяти в акваторії Чорного моря відповідно до планів далекого походу», — йдеться у повідомленні.

Україна поставлятиме до Туреччини двигуни для гелікоптерів Atak-II

Минулого тижня під час навчань у Криму екіпажі «Олександр Отраковський» і «Кондопога» відпрацьовували навчальні завдання спільно з військами Південного військового округу.

22 квітня в Криму пройшов основний етап навчання військ Південного військового округу і Повітряно-десантних військ РФ. У Міноборони РФ кажуть, що в маневрах задіяли понад 10 тис. військовослужбовців, 1,2 тис. одиниць озброєння і військової техніки, понад 40 бойових кораблів і 20 суден забезпечення.

Чорноморський флот повідомив про перебазування в Крим близько 50 бойових літаків. 22 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що навчання в Криму пройшли успішно, і що з 23 квітня війська починають повертатися в місця постійної дислокації.

Напередодні Зеленський назвав відведення російських військ «зниженням напруги». 

Володимир Путін скликає на військові збори росіян у запасі (фото)