Джек Ма з’явився на публіці вперше з жовтня
Getty Images

Китайський підприємець та засновник Alibaba Group Джек Ма провів відеозустріч із сотнею сільських учителів. Завдяки появі Джек Ма акції Alibaba Group Holding стрімко пішли вгору.

Бізнесмен вперше з'явився на публіці з жовтня 2020 року. Тоді уряд Китаю почав придушувати його бізнес-імперію, повідомляє Bloomberg.

Невідомий поширив відео з заходу в інтернеті. На ньому Ма відвідує початкову школу у своєму рідному місті Ханчжоу. Підприємець сказав вчителям, що він приділятиме більше часу благодійності.

Китай оприлюднив економічні підсумки. Це єдина країна, яка у 2020 році економічно встояла й навіть прискорила ріст

Компанія Ant підтвердила справжність відео. Після цього акції Alibaba підскочили на 11% в Гонконзі.

У виступі Ма піднімав теми, які підтримує правляча Комуністична партія. Він говорив про важливість відродження сільської місцевості Китаю і скорочення розриву в доходах шляхом заохочення повернення молодих талантів в сільські райони.

«Останнім часом ми з колегами вчимося і думаємо. Ми прийняли тверде рішення присвятити себе благодійній діяльності в галузі освіти. Старанна робота по відродженню сільських районів і загального процвітання — це відповідальність нашого покоління бізнесменів», — зазначив засновник Alibaba Group.

У листопаді 2020 року регулюючі органи зірвали IPO Ant на $35 млрд, посилили правила в області фінансових технологій і запустили окреме розслідування щодо Alibaba.

Chas News повідомляв, що американсько-китайська «торгова війна» коштувала США до 245 тис. робочих місць.

Трамп заборонив держзакупівлі безпілотників в РФ та КНР