Борис Джонсон планує й надалі просувати підтримку України у США — FT

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує більше часу проводити у Вашингтоні, щоб лобіювати двопартійну підтримку України з боку США.

Про це пише Finanial Times з посиланням на джерела серед членів команди Джонсона та його друзів.

Співрозмовники видання зазначили, що експрем’єр хоче «з користю використати становище, яке заробив, перебуваючи при владі», щоб зміцнювати підтримку України у війні проти рф.

«Формальної ролі поки що немає, але Борис дуже стурбований ситуацією в Україні. Він вважає, що США та американські витрати на оборону — найкраща сила для воєнного успіху у війні, і хоче переконатися, що підтримка не слабшає», — розповіло одне з джерел.

Ріші Сунак теж натякав на можливу міжнародну роль Джонсона, коли сказав, що сподівається, що він продовжить «робити свій внесок у суспільне життя вдома та за кордоном». Деякі офіційні особи в уряді вважають, що експрем'єр візьме на себе роль міжнародного посланця, що потенційно допомагає зусиллям щодо відновлення України.

FT зазначає, що ймовірніше Джонсон не увійде до кабінету нового прем'єр-міністра Ріші Сунака. Втім, він натякав на майбутню міжнародну роль Джонсона. Зокрема Сунак висловив сподівання, що експрем’єр продовжить «робити свій внесок у суспільне життя вдома та за кордоном». У Британії вважають, що Джонсон може стати міжнародним посланцем.

Нагадаємо, після 45 днів перебування на посаді премʼєр-міністра Британії Ліз Трасс оголосила про відставку. Раніше відмовився балотуватися і колишній прем'єр Джонсон, який, як очікувалося, мав став головним конкурентом Сунака.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

«Алкосітка» та ще кілька історій з минулого про брудні технології на виборах