Джонсон запропонував за 120 днів навчити в Британії 10 тисяч українських військових

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва запропонував Володимиру Зеленському масштабну програму підготовки українських військових.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

«Українські військові використовують британські ракети для захисту суверенітету вашої держави, але також — і для захисту тих самих свобод, які ми сприймаємо як належне. Саме тому я запропонував президентові Зеленському нову масштабну програму військової підготовки, яка може змінити баланс цієї війни», — зазначив Джонсон.

Програма передбачає підготовку 10 тисяч українських військових протягом 120 днів. Прискорений курс для одного бійця триватиме три тижні. За цей час мають навчити навичкам бою на передовій із урахуванням британського досвіду, базовій медичній допомозі, кібербезпеці та поводженню із вибухівкою.

Навчання проводитиметься на британській території. Також програма допускає залучення до неї фахівців з інших країн.

«Через два місяці після мого попереднього візиту українська витримка та стійкість стали ще сильніші і я знаю, що ця незламна рішучість надовго переживе пихаті амбіції президента путіна», — наголосив британський прем'єр.

Також в пресслужбі Джонсона повідомили, що на переговорах із Зеленським він обговорив, як Британія може зіграти ключову роль у розблокуванні експорту українського зерна.

Раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що з британським прем'єром обговорили необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Британія погодила із США постачання ЗСУ ракетних систем M270