Джонсон запропонував Зеленському створити новий військовий альянс проти рф — ЗМІ

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон запропонував президенту Зеленському започаткувати новий міжнародний альянс, спрямований проти росії.

Про це пише італійське видання Corriere Della Sera з посиланням на джерела, що були присутні на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

За словами джерел, вперше Борис представив ідею Зеленському під час візиту до Києва 9 квітня. Втім, як пише видання, поки що Україна відповіді не надала: Зеленський, ймовірно, очікує на саміт країн ЄС, де вирішувати чи надати Україні статус кандидата.

Вердикт європейських лідерів може вплинути на подальші кроки України щодо вступу в новий альянс.

Передбачається, що у цьому союзі Британія буде лідером і включатиме, окрім України, Польщу, Естонію, Латвію та Литву, а також потенційно Туреччину.

Видання зазначає, членів альянсу об'єднає повага до суверенітету одне одного, ліберальні моделі економік, бажання більш ефективно протистояти загрозі рф, а також та невдоволення недостатніми кроками країн Євросоюзу у цьому напрямі.

Раніше Зеленський відповів Кіссінджеру на пропозицію піти на поступки з рф та віддати частину територій. 

«І за всіма цими геополітичними міркуваннями тих, хто радить Україні щось віддати Росії, «великі геополітики» завжди не хочуть бачити звичайних людей. Звичайних українців. Мільйони тих, хто, власне, й живе на території, яку вони пропонують обміняти на ілюзію миру», — зазначив глава держави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 27 травня. Нове озброєння від США та нічні удари по Дніпропетровщині