Єгипет не впустив російський корабель із краденим українським зерном

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, подякував міністру закордонних справ Єгипту Самеху Шукрі за відмову від російського корабля з украденим в Україні зерном.

Про це глава українського МЗС написав у Twitter.

«Поговорив із моїм єгипетським колегою Самехом Шукрі. Вдячний Єгипту за відмову від російського корабля з украденим в Україні зерном», — написав Кулеба.

І додав, що Україна та Єгипет домовилися координувати зусилля, щоб росія розблокувала експорт продуктів харчування з України.

Раніше повідомлялось, шо окупанти вивезли загалом приблизно 400 тис. т зернових з чотирьох тимчасово окупованих українських областей — тобто третину всіх запасів в регіонах.

Наприкінці квітня російське судно «Матрос Позинич» з краденим українським зерном направилося у єгипетський порт Александрія. Однак після втручання українських дипломатів Єгипет відмовився приймати корабель із краденим зерном.

Після чого судно попрямувало до Лівану, однак і там його відмовилися прийняти.

Згодом супутники Maxar Technologies зафіксували судно у порту міста Латакія, яке контролює друг путіна сирійський президент Башар Асад.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни намагаються вивезти з порту в Маріуполі українські товари (фото)