Економічне бронювання: у Верховній Раді зареєстрували ще два законопроєкти

17 червня у Верховній Раді зареєстрували ще два альтернативні законопроєкти про економічне бронювання — № 11331-1 «Про промислову політику та забезпечення безперервності підприємницької діяльності в умовах воєнного стану» та № 11331-2 «Про засади державної промислової політики».

Авторами документів виступила група депутатів на чолі з головою парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитром Наталухою.

Перший проєкт пропонує бронювання найманих військовозобовʼязаних, які мають середньомісячну зарплату не менш ніж 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (3 028 грн) — на сьогодні це 36 366 грн.

Другий проєкт передбачає змішану модель, у якій бронюванню підлягатимуть наймані працівники із зарплатою у 36 336 гривень та ФОПи з доходом у розмірі трикратного збору за бронювання військовозобовʼязаних (20 400 грн) — 61 200 гривень.

Раніше група депутатів на чолі з Наталухою зареєструвала перший законопроєкт про економічне бронювання. Відповідно до нього бронь можуть отримати працівники, за яких сплачується підвищений військовий збір у розмірі 20 тис. грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кабмін вніс зміни до порядку проходження ВЛК та бронювання