Тезку футболіста «Ліверпуля» затримали на акції на підтримку Навального
Getty Images

Тезку колишнього футболіста «Ліверпуля» і збірної Данії Даніеля Аггера затримали на акції протесту на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального в Москві. Дмитро Кендель змінив своє імя в 2009 році.

Про це повідомила пресслужба Мосміськсуду  та Baza

Аггеру-Кенделю інкримінують «участь в несанкціонованому мітингу, що призвело до створення перешкод функціонуванню об'єктів життєзабезпечення, транспортної або соціальної інфраструктури». Справу розглядає Головінський суд. Йому загрожують штраф від 10 тис. до 20 тис. руб., виправні роботи або арешт на строк до 15 днів.

Увечері 23 січня затриманим мітингувальникам передавали продукти в московському підрозділі внутрішніх справ. Активістка Ольга Тарасова в інтерв’ю виданню «Новая газета» заявила, що тоді у затриманому впізнали данського футболіста. 

За її словами, Аггера судять за «перекриття дороги». Він провів у відділені поліції дві доби.

Telegram-канал «Мутко проти» також повідомив,  що затриманий не є колишнім футболістом.

«Затриманий з таким ім'ям дійсно є і найближчим часом його доставлять в Головінський суд, але ось його дата народження зовсім не збігається з датою народження футболіста. За словами джерел, у відділі сидить хлопець 1988 року народження», — зазначили адміністратори каналу.

«Я ніколи не казав, що є тільки один Даніель Аггер. І тепер ми в цьому впевнені. Той Даніель Аггер, якого згадали в інциденті у Москві, — це не я», — написав ексфутболіст «Ліверпуля» Даніель Аггер у Twitter.

За його словами, він наразі знаходиться в Іспанії. Спортсмен додав, що у нього все добре. Колишній капітан збірної Данії з футболу лайкнув і декілька твітів стосовно скандального затримання.

Напередодні Держдеп США закликав «негайно й без жодних умов» звільнити Навального. 

Chas News повідомляв, що в Севастополі люди також вийшли на мітинг «за свободу Навальному».

Раніше у Москві на дев’ять діб заарештували прессекретарку Навального.

«Глибоко стурбовані». Члени ПАРЄ пообіцяли Росії «юридичні висновки» після жорсткого придушення протестів