Ексміністр економіки Милованов очолить Нацфонд інвестицій
УНІАН

14 квітня ексміністра економіки Тимофія Милованова призначили виконуючим обов'язки гендиректора ДП «Національний фонд інвестицій України».

Про це постійний представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан розповів у Telegram.

Наслідки коронакризи. ВВП України впав на 5-6%, — Милованов

Раніше Милованов працював міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука. У березні 2020 року його відправили у відставку.

З листопада 2020-го Милованов працює радником керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

31 березня Кабмін на засіданні затвердив статут «Націнвестфонду». Мета діяльності держпідприємства — «створення сприятливих умов для реалізації масштабних інвестиційних та соціально значущих проєктів, розвитку міжнародного економічного співробітництва та зростання конкурентоспроможности України».

ДП залучатиме кошти для реалізації інвестпроєктів, фінансуватиме, готуватиме та реалізовуватиме їх. Також «Націнвестфонд» створюватиме інвестиційні фонди та братиме у них участь.

Мінекономіки упродовж місяця розробить законопроєкт про «Націнвестфонд». Ним передбачать й механізми створення спільних інвестпроектів із суверенними фондами Об’єднаних Арабських Еміратів, Катару та інших. Відомство має підготувати зміни до держбюджету щодо фінансування новоствореного фонду. Через місяць після затвердження цих змін уряд планує перетворити фонд з держпідприємства на акціонерне товариство.

Chas News повідомляв, що Милованов назвав новий час отримання траншу МВФ. 

«Рішення Зеленського неочікувані, стратегічні та прикольні». Тимофій Милованов — про політику та плагіат