Ексміністр економіки заявив, що нова стратегія Кабміну не спрацює
УНІАН

Ексміністр економіки Тимофій Милованов заявив, що стратегія 2030 не спрацює. Раніше її презентували уряд та президент.

Про це він написав у Facebook.

Милованов зазначив, що стратегія  —  це тільки один елемент трансформації. За його думкою, інші — це структура влади та культура суспільства.

«Структура сили визначає хто має силу і зацікавленість для змін, хто буде чинити супротив. Культура звички визначає як люди батут реагувати на зміни, як будуть чи не будуть міняти свою поведінку. Ці три елементи мають доповнювати один одного. Інакше стратегія не спрацює», — написав ексчиновник.

На його думку, нова стратегія вимагає боротьби в лоб з тими у кого є влада або сила. Милованов вважає, що уряд помилився, коли обрав такий вектор розвитку.

«Наприклад, таких елементів багато в антикорупційній стратегії міжнародних партнерів для України. Вони вимагають, щоб уряд боровся з олігархами, а сила у олігархів, а не уряду», — сказав колишній держслужбовець.

 

Чи спрацює стратегія 2030, яку презентував уряд і президент? На мою думку ні. Тому що, стратегія це тільки один...

Posted by Тимофей Милованов on Saturday, November 7, 2020

Ексміністр заявив, що нова стратегія протирічить культурі звичок українців.

«Приклад такої стратегії — пенсійна реформа. В Україні люди звикли очікувати від держави соціальної підтримки. І змінювати свою поведінку — наприклад, починати накопичувати — не хочуть і більшість не буде. Через це пенсійна реформа буксує», — підкреслив він.

Передісторія

Кабмін визначив 30 пріоритетних проєктів економічного розвитку до 2030 року. За результатами економічного аудиту уряд встановив, що Україна має нереалізований потенціал за останні десять ркоів на $1 трлн.

На основі аудиту та векторів з’явиться Національна економічна стратегія до 2030 року.

Chas News повідомляв, що уряд оприлюднив аудит держави.

Раніше ми писали, що в НБУ прогнозують відновлення економіки у 2022 році.

Економіка єврозони під загрозою подвійної рецесії