Екснардепа Микитася арештували з правом внесення 260 млн грн застави

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому нардепу Максиму Микитасю, який хотів підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова.

Відповідне рішення суд ухвалив під час засідання 20 жовтня, пише «Укрінформ».

Під арештом Микитась перебуватиме два місяці, до 16 грудня. Втім, його можуть відпустити під заставу у розмірі 260 млн грн.

У випадку внесення застави суд зобов’язав екснардепа не відлучатися без дозволу слідчого з Київської області, здати закордонний паспорт, а також не спілкуватися зі свідками у справі та носити електронний браслет.

18 жовтня Микитася затримали після того, як він запропонував меру Філатову хабар у розмірі €22 млн за укладення контракту на будівництво метрополітену в Дніпрі поза конкурсом із компаніями.

Максим Микитась — депутат Верховної Ради VIII скликання та колишній посадовець державної компанії «УкрБуд». У НАБУ додають, що він є обвинуваченим в іншій справі за фактом заволодіння 81 млн грн Нацгвардії, яка слухається у суді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ВАКС вперше конфіскував статки російського олігарха — Володимира Євтушенкова