Експрем'єр Словаччини, який втратив посаду через Sputnik V, приїхав до Росії за вакциною РФ
Getty Images

Міністр фінансів Словаччини Ігор Матович, який втратив посаду очільника уряду через скандал із російською COVID-вакциною Sputnik V, у Москві зустрінеться з виробником російського препарату — гендиректором Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмитрієвим. Напередодні саме з ним узгодили контракт на 2 млн доз вакцини.

Про це Матович розповів у Facebook.

«Переговори, звичайно, будуть пов'язані з вакциною. Будь-які перешкоди та систематичні намагання не допустити Sputnik V до Словаччини я засуджую від усього серця та зроблю все, що зможу, щоб зробити їх невдалими врешті-решт, а мільйони людей в Словаччині нарешті могли почати робити щеплення Sputnik V. Результати повідомлю. Тримаємо кулачки», — написав він.

Раніше Словаччина зіткнулася з політичною кризою після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 млн доз вакцини Sputnik V.

 

MOSKVA Dnes sa v Moskve stretnem s Kirillom Dmitrievom, CEO Russian Direct Investment Fund (Ruský fond pre priame...

Posted by Igor Matovic on Wednesday, April 7, 2021

Через цей політичний скандал прем’єр Ігор Матович пішов у відставку. Зараз уряд країн очолює Едуард Гегер.

Напередодні словацька газета Denník N повідомила, що Словацький держінститут контролю за лікарськими засобами досліджував партію Sputnik V. Препарат відрізняється від того, який отримав позитивний відгук в медичному журналі The Lancet.

Chas News повідомляв, що очільника МОЗ Чехії звільнили після відмови придбати російську вакцину.

Берлін збирається почати перемовини про купівлю вакцини Sputnik V — ЗМІ