Експрезидент-втікач Янукович звернувся до українців з нагоди восьмої річниці Майдану. В Україні відповіли
УНІАН

Колишній президент України Віктор Янукович написав звернення до українців з нагоди восьмої річниці початку Майдану.

Текст опублікував Юрій Кірасир, прессекретар експрезидента.

У зверненні він назвав Україну «найбільш бідною та нестабільною країною на континенті» та зазначив, що ситуація на Донбасі ризикує перетворитися в повномасштабні воєнні дії.

За його словами, ведення переговорів без участі Росії не дасть жодного результату.

«Черговий міністр оборони, який до цього призначення займався, зокрема, питанням повернення Донбасу до складу України, оголошує, що не варто ідеалізувати Мінські угоди. Вони, мовляв, дісталися у спадок. І що тепер нібито США дали сигнал, що не проти брати участь у пошуку нового формату. І представники Німеччини та Франції також», — пише президент-втікач.

Також він вважає, що у США, Німеччині та Франції зацікавлені в участі Росії у новому форматі переговорів.

«Я з подивом спостерігаю, як офіційний Київ намагається розігрувати дві абсолютно взаємовиключні партії. З одного боку він хвалиться тим, що веде «нахабну» зовнішню політику, тим самим нібито демонструючи світові самостійність української влади, яка не боїться виступати з гострою критикою Німеччини та Франції, яка часом вагається. З іншого боку, запевняє всіх, що і Париж, і Берлін готові надавати усіляку підтримку, незважаючи на цю критику, та заявляють, що Мінський формат уже неактуальний», — йдеться у зверненні Януковича.

Колишній президент додав, що «промисловий потенціал України практично зруйнований, енергетична безпека перебуває в критичному стані, а дефіцит бюджету постійно зростає».

У відповідь на звернення офіційний Twitter України запросив Януковича в Київ.

«Чи може хтось розказати Віктору Януковичу, який ховається у Росії, що 13 років тюрми не відсидять себе самі», — йдеться в повідомленні.

Це не перше звернення, що написав Янукович. Раніше експрезидент звернувся до українців з нагоди 30-ї річниці Незалежності. Сказав, що щиро «любить» Україну і що народ при його владі жив «краще».

Розвідка доповідає. Навіщо Путін намагається розв'язати війну в Європі?