Електронний підпис Кернеса використали у поданні на Терехова. Прокуратура почала розслідування

Харківська обласна прокуратура повідомила про початок розслідування щодо вірогідної підробки документа від імені Геннадія Кернеса і використання невизначеними особами його електронного цифрового підпису.

Йдеться про подання на обрання секретарем Харківської міської ради Ігоря Терехова від 9 грудня 2020 року. У той час Кернес перебував у клініці в Берліні і не міг працювати. 17 грудня Кернес помер.

Про відкриття кримінального провадження стало відомо з відповіді прокуратури на запит депутата облради Аліни Мустафаєвої. Допис про це вона зробила у Facebook.

Геннадія Кернеса переобрали мером Харкова на виборах 25 жовтня. На той момент він вже більше місяця знаходився в німецькій клініці, куди був доправлений після захворювання на коронавірус та ускладнень. 9 грудня на засіданні міської ради Кернеса офіційного проголосили мером Харкова. Саме в той день невстановлені особи мерії зробили подання від імені голови міста Кернеса про обрання секретарем міськради Ігоря Терехова. Саме секретар виконує обов’язки голови в разі його недієздатності чи смерті.

За даними слідства, через стан здоров'я Кернес не міг зробити подання особисто.

Знову на вибори. Хто отримає харківську імперію Кернеса?