«Енергоатом» вперше в історії запустив одночасно всі 15 енергоблоків АЕС

У неділю, 30 січня «Енергоатом» під’єднав до енергосистеми енергоблок №4 Рівненської АЕС і таким чином запустило в роботу усі 15 енергоблоків. Це сталося вперше за всю історію атомної енергетики України.

Про це повідомляється на сайті держпідприємства.

«Вперше за всю історію атомної енергетики України ДП «НАЕК «Енергоатом» працює всіма 15-ма енергоблоками одночасно!» — сказано у повідомленні.

Зауважень до роботи основного устаткування енергоблоків та персоналу АЕС немає, обладнання функціонує в заданому режимі.

В «Енергоатомі» додали, що з грудня 2021 року компанія працювала 14-ма енергоблоками з 15, «забезпечуючи стабільне проходження осінньо-зимового періоду».

Що відомо про «Енергоатом»

Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» є оператором чотирьох діючих атомних електростанцій України, на яких експлуатується 15 атомних енергоблоків.

За повідомленням на сайті НАЕК, «Енергоатом» забезпечує близько 55% потреби України в електроенергії, в осінньо-зимові періоди цей показник сягає 70%.

Раніше, гендиректор ДТЕК розповів, чи загрожують країні віялові відключення через брак енергоресурсів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Перший енергоблок Хмельницької АЕС відключено від енергомережі. Що сталося?