Енергоблок №1 Рівненської АЕС відключили від мережі
Радіо ТРЕК

12 грудня об 1:43 хвилини відключили від мережі енергоблок №1 Рівненської АЕС (ВВЕР-440). Це сталося через спрацювання автоматичного захисту по факту відключення турбін блоку.

Як повідомляє пресслужба «Енергоатому», «порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм».

Наразі фахівці з’ясовують причину відключення енергоблока №1. Попередня класифікація події за міжнародною шкалою INES – поза шкалою.

Станом на 2 годину 12 грудня 2020 року працює енергоблок №2 Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 430 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування енергоблоку та персоналу немає.

На енергоблоці №3 (ВВЕР-1000) триває 28-а доба планово-попереджувального ремонту, а на блоці №4 (ВВЕР - 1000) – 97-а доба планово-попереджувального ремонту. Енергоатом запевняє, що роботи тривають згідно графіків ремонту, порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

«Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм» — повідомляє відомство.

Як ми писали раніше, в Україні у ремонті все ще чотири атомні енергоблоки. Це вдаряє по промисловості. «Енергоатом» зірвав графік ремонту й напередодні зими не вивів АЕС на потужність.

Держатомрегулювання попередило прем’єр-міністра про загрозу ядерній безпеці України