Епіфаній закликав вірян скинути «російське ярмо» та заявив, що готовий до діалогу з Онуфрієм

Предстоятель ПЦУ Епіфаній після ухвалення закону про заборону релігійних організацій, пов’язаних з рф, закликав вірян приєднуватися до ПЦУ та заявив, що готовий до діалогу з митрополитом УПЦ МП Онуфрієм.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

«У парламенті підтримали цей законопроєкт (заборона УПЦ МП — Прим. ред.) і в першому, і в другому читанні. Тому ми маємо, справді, відповідне історичне зараз рішення. Закон дає можливість всім релігійним структурам, які ще не зробили цього повністю звільнитися від контролю Москви. І ми зі свого боку знову й знову закликаємо всіх православних в Україні, які ще цього не зробили, відкинути нарешті це російське ярмо. Ми відкриті до діалогу без передумов», — сказав Епіфаній.

Він заявив, що ПЦУ відкриті та «протягнули руку» митрополиту Онуфрію, аби розпочати діалог.

Також Епіфаній розповів, громади можуть переходити до помісної української православної церкви. Для цього вони повинні організувати збори, прийняти відповідне рішення і внести зміни до власного статуту.

«Ми звертаємося до вірних. Адже від них залежить наше спільне українське майбутнє. Адже кожна громада, згідно з українського законодавства, і згідно з новим прийнятим законом, має можливість змінити свою юрисдикцію...Ми готові до єднання в цей не простий час випробування війною, коли агресор намагається нас знищити», — додав предстоятель.

Епіфаній назвав заяву митрополита УПЦ МП Климента про те, що ПЦУ пропонували об’єднатися, але «не почули нічого адекватного». За його словами, ПЦУ неодноразово зверталася до УПЦ МП із закликом об’єднатися, але отримувала ультиматум у відповідь.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Священник УПЦ МП готував удар по ешелонах ЗСУ на Харківщині (фото)