Єрмак назвав некоректною ідею запросити Путіна до Києва
Офіс президента

Глава офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю порталу Liga заявив, що вважає некоректним запрошувати президента Росії Володимира Путіна на переговори до Києва.

«Ні, я вважаю це некоректним», — сказав Єрмак, відповідаючи на питання про те, чи готова  влада України запросити Путіна до Києва.

Єрмак прокоментував пропозицію президента України Володимира Зеленського до Путіна провести зустріч на Донбасі. Чиновник зазначив, що вона свідчить про те, що Україна готова продовжувати переговори. «І це важливо зробити там, де військовослужбовці України щодня захищають свою батьківщину і ризикують життям. І подивитися в очі людям, які щодня ризикують життям», — пояснив він.

Про стягування військ РФ довкола України Єрмак сказав: «Я вважаю, що це демонстрація сили, спроба вплинути на політичні рішення».

Передісторія

Зеленський запропонував Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна», 20 квітня. Він підкреслив, що «привезти мир на танку» неможливо і зазначив, що Росія і Україна по-різному дивляться в майбутнє.

Речник Кремля тоді сумнівався, що Путін зміг оперативно ознайомитися з цією пропозицією через підготовку до послання Федеральним зборам.

Через два дні Путін заявив, що якщо Зеленський хоче обговорити проблему Донбасу, то йому спочатку потрібно зустрітися з главами самопроголошених «республік» ОРДЛО і тільки потім з російським керівництвом. «Якщо йдеться про розвиток двосторонніх відносин, то будь ласка. Ми приймемо президента України в Москві в будь-який зручний для нього час», — сказав тоді Путін.

Як ми писали раніше, був і екзотичний варіант посередництва — Україна просила Нетаньяху стати посередником між Путіним і Зеленським. Однак «Росії та Україні не потрібні посередники для діалогу», сказало джерело РІА «Новости» в Москві про пропозицію залучити до переговорів Нетаньяху.

Chas News повідомляв, які висновки можна зробити з послання російського президента депутатам. 

Два роки перемозі Зеленського. Ми зібрали головні меми його виборчої кампанії у відео