ЄС може ввести мита на російську нафту в разі провалу ембарго — ЗМІ

ЄС розглядає введення мит на російську нафту на випадок, якщо нафтове ембарго у новому пакеті санкцій не зазнає успіху.

Про це пише FT з посиланням на джерела.

Зазначають, що країни ЄС погодили заборону на морські поставки нафти, але зробили тимчасове виключення на постачання трубопроводом. Зокрема, таким чином нафту отримує Угорщина та інші країни-члени, які не мають виходу до моря. Такі заходи запроваджують, щоб Угорщина не наклала вето на ембарго.

Російська нафта, що транспортується трубопроводом «Дружба», який обслуговує Угорщину, Словаччину і Чехію, коштує приблизно на 20% дешевше, ніж альтернативи, які використовують інші країни-члени.

Втім, якщо, зокрема, Угорщина не узгодить термін та згодом не підтримає нафтове ембарго по трубопроводу, то ЄС може ввести на неї мита, щоб російська нафта не була конкурентоспроможною.

«Кращий варіант — заборона на імпорт. Але тарифи — це альтернативна можливість, яку ми можемо розглянути. Я не так турбуюся про це, оскільки ми все одно знайдемо рішення», — наголосив представник Єврокомісії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Канада запровадила санкції проти Аліни Кабаєвої