Etsy та Uber відмовляються від комісій для українців

Онлайн-сервіси продовжують підтримувати українців. До ініціативи AirBnb максимально спростити пожертвування українцям долучилась платформа товарів для ручної роботи Etsy.

В повідомленні адміністрації сервісу сказано, що він відміняє всі комісії для продавців з України, в тому числі платежі за розміщення, рекламу чи за транзакції. Ці правила наразі поширяться для всіх онлайн-платформ компанії – не лише Etsy, але й Depop і Reverb. В компанії підрахували, що вона відмовиться від комісійних в розмірі $4 млн, які залишаться авторам, що розміщують свої товари на цих сайтах.

Сервіс таксі Uber між тим анонсував просту функцію пожертви пасажирів та водіїв Uber з США для українців. Окрім того, компанія надає необмежені поїздки між українським кордоном та польськими містами для біженців та їх сімей, а також безкоштовний транспорт для співробітників Центрів прийому мігрантів.

В перші дні після вторгнення Росії Uber повідомила про призупинення роботи по всій Україні, проте 3 березня відновила роботу у Львові – для організації перевезення товарів першої необхідності та допомоги волонтерам. Водії отримали спеціальний код, який вони можуть застосовувати при транспортуванні таких товарів. В цьому випадку компанія не стягуватиме з них комісію за обслуговування.

Російські фрілансери залишилися без найбільшої платформи пошуку замовників Upwork та платіжного сервісу Payoneer
«Кіберспорт йде з Росії». Які санкції наклали на російський ринок відеоігор