Евакуйовані з Азовсталі нарешті прибули до Запоріжжя (відео)

До Запоріжжя у супроводі працівників ООН та Червоного Хреста прибули автобуси з мирними жителями, яких 1 та 2 травня вдалося вивести з території заводу Азовсталь у Маріуполі.

Про це повідомляє Бабель.

Раніше віцепремʼєр Ірина Верещук розповіла, що до Маріуполя прямують 156 людей. Однак, серед них можуть бути не лише люди з «Азовсталі».

Росія постійно затримувала автобуси з евакуйованими у результаті чого, їх дорого до Запоріжжя зайняла дві доби.

За її словами, на «Азовсталі» ще залишаються до двох сотень людей.

Верещук також повідомила, що росіяни зірвали евакуацію з Токмака та Василівки Запорізької області – людей мали забрати автобуси, що прямували з Маріуполя.

«Взяті на себе зобов’язання росія порушила. Домовленості були такими, що ми в Токмаку на Луначарському кільці, а також у Василівці візьмемо людей, які вийдуть на точки евакуації та зможуть врятуватися, але росія змінила свої домовленості. Але я розумію, що ми маємо працювати. Байдуже, що подумала і зробила росія. Головне, щоб ми як українська влада мали план, а ми його маємо. Ми будемо вимагати від міжнародної спільноти й, звичайно, від росії, виконати Женевські конвенції та дати змогу цивільному населенню врятуватися», — наголосила віцепремʼєр.

Тим часом російські війська поновили штурм Азовсталі. За словами Святослава Паламара, заступника командира полку «Азов», ворог намагається захопити завод за підтримки бронетехніки, танків, зі спробами висадки десанту за допомогою катерів та великої кількості піхоти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Маріуполь зараз: що відбувається у місті 3 травня