Єврокомісія думає над запровадження електронних в’їзних віз до ЄС
Campus France

Європейська Комісія оголосила про початок громадських консультацій. Вона прагне оцінити можливість запровадження електронних віз на в’їзд до ЄС для громадян третіх країн. Нині існують лише паперові «стікери», які ставлять у паспорти іноземців.

Про це написали 11 березня на сайті Європейської Комісії.

«Єврокомісія розпочала сьогодні громадські консультації з переведення візових процедур на цифрову основу. Люди, які подаватимуть заявку на отримання віз, представники туристичної галузі, інші зацікавлені суб’єкти, а також широка громадськість запрошені до участі», — пишуть чиновники.

Цифрова віза має замінити паперовий візовий стікер та дозволить всім, хто планує подорожі до ЄС, подавати заявки на отримання віз повністю у режимі онлайн.

Непаперова та безконтактна процедура дозволить заощадити час та гроші і подорожнім, і консульським установам. Ця ініціатива відповідає наміру Єврокомісії модернізувати та перевести в «цифру» більшість громадських послуг в Євросоюзі.

Громадські консультації триватимуть з 11 березня до 3 червня. Свої пропозиції за результатами цього обговорення Єврокомісія представить до кінця 2021 року. Оновлений Пакт ЄС з міграції та притулку визначає завдання повної цифровізації візових процедур до 2025 року.

Як ми писали раніше, у ЄС реформували систему видачі шенгенських віз. Тепер у Візову інформаційну систему вноситимуть більше документів.

У ЄС відклали платний в’їзд для українців без візи