Єврокомісія підготувала жорсткі правила для Facebook, Amazon і Google
Getty Images

Європейська комісія має намір представити нові правила «технологічним гігантам» Facebook, Amazon, Google. Про це повідомляє DW.

Зокрема, проєкти «Акт про цифрові послуги» та «Акт про цифрові ринки» передбачають конкретні правила для обмеження впливу глобальних Інтернет-компаній на ринок Євросоюзу. Компанії можуть бути оштрафовані до 10% їх річного обороту за порушення правил конкуренції.

Окрім цього, їм може бути повністю заборонений доступ на ринок ЄС за «серйозні і неодноразові порушення закону».

Компанії будуть зобов’язані інформувати ЄС про будь-які заплановані злиття або поглинання. Facebook та інші компанії оголосили, що посилення регулювання може спонукати їх піти з ЄС, що може коштувати робочих місць і заблокувати доступ для користувачів з ЄС.

Раніше Європейський центробанк оголосив, що вважає криптовалюту від Facebook новою загрозою для національних валют. Про стурбованість появою стейблкоїна Libra заявив член Керуючої ради Європейського центрального банку Фабіо Панетта.

Тим часом Китай «прикручує гайки» місцевим «технологічним гігантам». КНР посилює контроль за компаніями з інтернет-сектору та накладає на них штрафи.

Китайська влада та Facebook впроваджуватимуть свої цифрові валюти