Європарламент оголосив ЄС «зоною свободи ЛГБТ+»
ZumaPress

Європарламент оголосив Європейський Союз «зоною свободи ЛГБТ+» у відповідь на дискримінацію прав ЛГБТ+ у Польщі та в Угорщині. Ініціативу підтримали 492 депутати, 141 парламентар виступив проти, а 46 утрималися.

Про це повідомила пресслужба Європарламенту.

«ЛГБТ+-люди в ЄС повинні користуватися свободою жити й публічно демонструвати свою сексуальну орієнтацію і гендерну ідентичність, не побоюючись нетерпимості, дискримінації або переслідувань», — йдеться у повідомленні.

У Європарламенті ухвалили це  рішення з нагоди другої річниці того, як у Польщі один із регіонів вперше оголосив себе «зоною, вільною від ЛГБТ+».

ЛГБТ-скандал. Німеччина виплатить компенсації звільненим з армії гомосексуалам

Такі «зони» є частиною значно більшої дискримінації сексменшин у Польщі, підкреслили євродепутати. Парламентарі нагалаои, що ЛГБТ+-людей дискримінують не лише звичайні люди, але й високопосадовці.

У Європарламенті зазначили, що Єврокомісія має застосувати й інші інструменти впливу щодо міст, які визнали себе «зоною, вільною від ЛГБТ+».

З березня 2019 року понад 100 польських регіонів, округів і муніципалітетів ухвалили постанови, якими проголосили себе вільними від «ідеології» ЛГБТ+.

Тобто місцеві органи влади повинні утримуватися від заохочення терпимості до ЛГБТ+ і відмовлятися від фінансової допомоги від організацій, що виступають за недискримінацію та рівність.

Напередодні чинний президент Польщі Анджей Дуда назвав ЛГБТ «ідеологією, гіршою за комунізм». У резолюції Європарламенту засуджується дискримінація прав сексменшин в Угорщині.

У листопаді 2020 року угорське місто Надьката ухвалило постанову, що забороняє «розповсюдження і просування ЛГБТ+-пропаганди».

Chas News повідомляв, що Угорські консерватори, хоч їхній діяч і прославився «гей-секс-вечірками», внесли у конституцію заборони щодо ЛГБТ.

Напередодні сенатором США вперше стала трансгендер, а раніше в Євросоюзі вперше високопосадовцем стала трансгендер.

Ой-вей! Ізраїльський рабин заявив громаді, що вакцина від СОVІD може перетворити їх на геїв