Європейський центральний банк запустив опитування про цифрове євро

Європейський центральний банк (ЄЦБ) розпочав опитування жителів ЄС про цифрове євро. Про це в Twitter повідомила глава ЄЦБ Крістін Лагард.

Як пише СoinDesk, йдеться про роздрібну цифрову валюту центробанку (Central Bank Digital Currency, CBDC).

«Ми почали публічні консультації, щоб європейці могли висловити переваги і сказати нам, чи будуть вони щасливі використовувати цифровий євро, знаючи, що це гроші ЄЦБ, які доступні і на які можна покластися», — наводить видання слова Лагард.

Опитування опубліковане тут. Щоб його пройти, потрібно реєстрація, крім того, потрібно обрати країну проживання із запропонованого списку. У ньому держави-члени ЄС, а також варіант «інше».

За даними Банку міжнародних розрахунків (BIS), які наводить ForkLog, кількість центробанків, готових випустити CBDC в найближчі шість років, зросла за 2019 рік у два рази.

«Станом на середину липня 2020 року 36 центральних банків опублікували роботи, в яких розглядаються роздрібні або оптові CBDC», — цитує ForkLog дослідження BIS. За даними банку, пілотні проекти з роздрібними CBDC здійснюють Швеція, Південна Корея, КНР, Камбоджа, Багамські Острови.

Як ми писали раніше, Україна — №1 у світі за використанням криптовалют, повідомляють в Мінцифри.  Це цілком може бути правдою, кажуть експерти, але є нюанси

 

Європейський центральний банк обговорює випуск цифрового євро